mei 2006
Afgelopen maart heeft een team Britse en Italiaanse archeologen in Herculaneum dit prachtige hoofd opgegraven. Het is zo bijzonder omdat de beschildering van het oog  gaaf bewaard is.
Kijk eens hoe mooi de wimpers zijn aangebracht!
Omdat het in de buurt van de basilica is gevonden, en de basilica in Herculaneum gewijd was  aan de cultus van Hercules, gaat men ervan uit dat het het hoofd van een amazone is. Hercules moest namelijk tegen de koningin van de amazones, Hyppolyte, vechten.
2 juni 2006  Breng  leven in Pompeii!!! Duurt wel even voor het geladen is. Klik 1x op het plaatje en ga dan met je muis heen en weer, dan zie je het  van zwart-wit naar kleur gaan. De muurschildering is een reconstructie van een muur uit het huis van de Vettii in Pompeii.

9 juni 2006
Voetbal!!! Oh, ik bedoel Wagenrennen!!!
De Romeinen waren net zo fanatiek bij de wagenrennen als veel mensen tegenwoordig bij het voetballen. Het was een oeroude (de Etrusken hielden al wagenrennen) en zeer populaire sport. De grootste renbaan (of circus zoals het werd genoemd) was in Rome; Circus Maximus. Er streden meestal 4 wagens tegen elkaar, en zij werden genoemd naar de kleuren die ze droegen. Dwz team rood, groen, blauw en wit. De wagens werden getrokken door 4 paarden. Er was heel wat stuurmanskunst en tactiek nodig in de meestal bloedstollend spannende wedstrijden. Winnaars werden als goden vereerd.
Pompeii had geen
circus, dat was vast een groot gemis.
Kuhn (1937) Impressie van een race.
Het circus Maximus in Rome
< een winnaar van de races (degene die de palmtak draagt)
juli 2006
Vanwege de hittegolf en mijn verjaardag
(ante diem octavum Ides Ivlivs)
dit plaatje van een vrouw in het badhuis.
Het is een 'computerplaatje' van ene
Tony Seymour.
Waar het mij om ging was de perfecte weergave van mijn perfect lijf. Nu ja, dat staartje in het haar lijkt precies. Echt waar!!! En nu niet tegenspreken, ik wens geen dip op mijn verjaardag. Lieg maar een eind in het rond! (' ja echt; sprekend!'
'goh je bent iets te dik afgebeeld' , 'ja, dit doet echt recht aan je eeuwige jeugd en schoonheid' Dat soort dingen graag)


Onderzoek, tekst en webdesign ©Sione van Walderveen     
   Gastenboek voor vragen en opmerkingen  op index  pagina